Weerstand versterken

Een goed functionerend immuunsysteem is essentieel voor je weerstand. De Bulletproof Lifestyle helpt bij de ondersteuning van een goed werkend immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem is afhankelijk van vele factoren – van een gezonde voeding (en eventueel een aantal specifieke supplementen), tot een optimale slaap, een zoveel mogelijk stressvrij leven en genoeg bewegen. De Bulletproof Lifestyle staat voor een holistische benadering waarin al deze immuunsysteem beïnvloedende elementen onder handen worden genomen.

De juiste voedingsstoffen

Onderdeel van de Bulletproof Lifestyle is het Bulletproof Dieet. Binnen dit dieet gelden o.a. de volgende principes. Eet veel vet, weinig koolhydraten en veel groeten, doe aan Bulletproof intermittent fasting en vermijd giftige stoffen.

Het Bulletproof Dieet levert grote hoeveelheden hoogwaardige voedingsstoffen. Een voorbeeld van zo’n belangrijke voedingstof is groenten. Het Bulletproof dieet raadt aan om tijdens de lunch en het diner veel groenten te eten. Daardoor worden bij het Bulletproof Dieet veel meer groenten geconsumeerd dan bij andere diëten. Bij LiveHelfi hebben we daar ook heerlijke recepten voor. Deze recepten staan niet alleen op het blog van LiveHelfi maar zijn ook in het Bulletproof dieet boek te vinden. De recepten maken naast groenten bijvoorbeeld ook gebruik van rundvlees van gras gevoerde dieren, eieren en gezonde vetten. Door deze combinatie levert het Bulletproof Dieet alle premium kwaliteit voedingsstoffen voor een optimaal functionerend immuunsysteem.

Bij Bulletproof intermittent fasting mag je tijdens een interval van zes uur eten, en vast je de andere 18 uur. Dit helpt om je weerstand te vergroten, vet te verbranden, welvaartsziekten te voorkomen en spieren te ontwikkelen.

Een belangrijke bouwsteen van het Bulletproof Dieet is het vermijden van giftige stoffen (anti-nutriënten). Het standaard westerse dieet zit vol anti-nutriënten die je immuunsysteem en prestaties negatief beïnvloeden. Denk hierbij aan lectines, fytaten, oxalaten, myco toxins (giftige stoffen geproduceerd door schimmels) en histamines.

Bereidingswijze van voedsel heeft grote invloed

Het bereiden van voeding zonder te beschadigen helpt bij het reduceren van ontstekingen in je lichaam. Verhitting kan voor veel stoffen schadelijk zijn. Bijvoorbeeld omega 3 en 6 kan oxideren door te sterke verhitting. Veel voeding kan je het beste rauw of licht verwarmd eten, zoals proteïne. Koken van vlees voorkomt oxidatie. Het is niet het meest smaakvol maar prima voor gebruik in soepen. Het principe is om niet meer te verhitten dan noodzakelijk. Groente kan je het beste stomen in plaats van koken. Gooi het kookvocht van gekookte groenten altijd weg omdat daar de anti nutriënten in zitten. BBQ is lekker, maar vermijdt het aanbraden boven direct vuur. De indirecte methode kan net zo lekker zijn en is veel gezonder. Frituren is de slechtste vorm van voedsel bereiding. Vermijd het gebruik van de magnetron. 

Aanvullende supplementen om je weerstand te versterken

Soms lukt het niet om strikt op je voeding letten of lukt het niet om met je reguliere eet- en leefwijze voldoende van bepaalde noodzakelijk voedingsstoffen op natuurlijke wijze binnen te krijgen. In dat geval kunnen immuunsysteem bevorderende supplementen een handige aanvulling zijn. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D3 via de zon of de omega 3 vetten uit bijvoorbeeld schaaldieren die je in de vorm van de supplementen vitamine D3 resp. krill olie kunt aanvullen. Bekijke de supplementen die Dave Asprey (de bedenker van het Bulletproof dieet) aanbeveelt.

Een voorbeeld is Bulletproof wei poeder. Het wei eiwit versterkt de hoeveelheid glutathione waardoor je een hogere weerstand hebt tegen verontreiniging, stress en giftige stoffen en de toegevoegde Colostrum draagt rechtstreeks bij aan het immuunsysteem

Zorg voor voldoende slaap van hoge kwaliteit

Voor een sterk immuunsysteem is een optimale slaap noodzakelijk. Een optimale slaap betekent dat er relatief veel diepe slaap aanwezig is. Een oppervlakkige slaap is inefficiënt, ondanks dat je misschien veel uren slaapt. Mensen die minder goed slapen zijn veel vaker ziek en overdag veel minder alert. Met de tips uit de Bulletproof Lifestyle is een slechte slaapkwaliteit vaak te verbeteren of te voorkomen. Lees hier alle tips om je van een goede slaap te voorzien.

Mediteer voor stress beheersing

Stress is een zeer negatieve factor voor het immuunsysteem. De Bulletproof Lifestyle raadt het gebruik van meditatie aan om de stress onder controle te houden. Meditatie is een activiteit die je niet alleen leert omgaan met stress – maar de stress ook ten dele of zelfs geheel oplost. Daarnaast verkoopt LiveHelfi ook accessoires die stress helpen te verminderen. Een voorbeeld van zo’n accessoire is de “Bulletproof Sleep Induction Mat”. Deze “spijkermat” helpt je niet alleen de stress te verminderen maar geeft ook een betere slaap.

Sport kort, maar intensief

De Bulletproof Lifestyle raadt – in tegenstelling tot veel andere visies –een kleine maar optimale hoeveelheid sportieve activiteit aan. Sporten zoals hardlopen of krachttraining is voor veel mensen niet vol te houden als ze het vijf dagen in de week moeten doen. Bovendien sporten veel mensen te lang. De Bulletproof Lifestyle raadt amateursporters aan on 4x per maand ca 15 minuten intensief te sporten. Dat zorgt niet alleen voor motivatie en tijdswinst, maar zorgt op de lange termijn ook dat het immuunsysteem sterk blijft en dat er geen overtraining optreedt.

Kortom, de Bulletproof Lifestyle is dé keuze om je immuunsysteem optimaal te ondersteunen.