Veroudering vertragen

De Bulletproof Lifestyle is voor iedereen interessant omdat het grote voordelen heeft op het gebied van anti-aging (anti-veroudering). Deze Lifestyle gaat veel verder dan alleen een dieet –  de leefomgeving en technologie zijn ook belangrijke factoren die kunnen helpen om het verouderingsproces te vertragen en langer fit te blijven. De Lifestyle richt zich op wat je wanneer eet, een goede nachtrust, het gebruik van de juiste supplementen en een beperkte lichamelijke training.

Onderdeel van de Bulletproof Lifestyle is het Bulletproof Dieet. Binnen dit dieet gelden o.a. de volgende principes. Eet weinig koolhydraten, veel vet en doe aan Bulletproof protein fasting.

Optimaliseren van hormonen

Dit dieet heeft een anti-aging werking omdat het de hormonen in het menselijke lichaam optimaliseert. Hormonen die door het Bulletproof dieet worden beïnvloed zijn bijvoorbeeld testosteron, oestrogeen en cortisol. Deze hormonen hebben een bijzonder grote invloed op de hoeveelheid stress die ervaren wordt, het energieniveau, de opgewektheid in het dagelijks leven, de lichamelijke kracht, de mentale helderheid en zelfs het humeur. Het optimaliseren van die hormonen zorgt er niet alleen voor dat je veel meer uit de dag haalt, maar ook dat je meer fysiek inspanningsvermogen en meer mentale helderheid hebt. Deze hormonen kunnen er zelfs voor zorgen dat je langer leeft.

Autofagie helpt bij vernieuwing van cellen

Tijdens de Bulletproof protein fasting eet je 1x per week minder dan 15gr proteïne. Deze protein fasting stimleert autofagie. Autofagie is het proces waarbij je cellen afvalstoffen opruimen en omzetten in energie. Het helpt je om jong te blijven.

Koude therapie voor aanmaak mitochrondia

Een ander voorbeeld is koudetherapie en filters voor elektronische apparaten. Een toepassing van koudetherapie zijn bijvoorbeeld koude douches en ijsbaden. Wim Hof is er wereld beroemd mee geworden. Koude douches en ijsbaden kunnen een aantal ontstekingsprocessen positief beïnvloeden die aan het verouderingsproces ten grondslag liggen. Ook zorgen de koude douches ervoor dat het lichaam meer “energiefabrieken” krijgt in cellen. Deze “energiefabrieken” heten mitochondria. We krijgen minder mitochondria naarmate we ouder worden. Koude douches kunnen dat proces vertragen.

Voldoende slaap is essentieel

De Bulletproof Lifestyle beschouwt slaap als een belangrijke factor om het verouderingsproces te vertragen. Je kunt je slaap bijvoorbeeld verbeteren door de blootstelling aan blauw licht van elektronische apparaten te beperken. Blauw licht beïnvloedt de natuurlijke dag-nacht ritmes. Wanneer je jezelf 's avonds blootstelt aan blauw licht rem je de aanmaak van melatomine dat essentieel is voor een goede nachtrust. Voor meer informatie, zie de LiveHelfi slaaptips.

Supplementen voor aanvullen van tekorten

De Bulletproof Lifestyle beveelt ook gerichte supplementen op het gebied van anti-aging aan. Een voorbeeld hiervan is de “Bulletproof Upgraded Aging” formule. De Bulletproof Upgraded Aging formule zorgt ervoor dat het lichaam en de hersenen tegen gifstoffen in de omgeving en in het lichaam wordt beschermd. Ook beschermt het supplement de mitochondria, de eerdergenoemde “energiefabrieken” binnen het lichaam. Tenslotte beïnvloedt het ook nog eens bepaalde verouderingshormonen op positieve wijze.

Krachttraining in combinatie met High Intensity Interval Training

De Bulletproof Lifestyle adviseert krachttraining in combinatie met high intensity interval training. De krachttraining verhoogt het testosteron en groeihormoon (HGH), vergroot je spiermassa, activeert je metabolisme (stofwisseling) en vergroot je insuline gevoeligheid. Testosteron bevordert je spiermassa, spierkracht, libido, geheugen en draagt bij aan het voorkomen van botontkalking en hart- en vaatziektes. Het groeihormoon HGH bevordert je prestaties en vertraagt veroudering. Met een goed metabolisme kan je lichaam snel voedingsstoffen (calorieën) omzet in energie. Hoe hoger je insuline gevoeligheid, hoe beter je vet kunt verbranden. Je wisselt de krachttraining af met High Intensity Interval Training. Dat laatste is goed voor je hart en longen en stimuleert de aanmaak van het groeihormoon. Het idee achter de Bulletproof Lifestyle is om je energiek en fit te voelen terwijl je zo min mogelijk tijd besteedt aan training. Lees meer over de Bulletproof training die niet meer vraagt dan een investering van 4x 15 minuten per maand.

Zoals je ziet heeft de Bulletproof Lifestyle een unieke holistische benadering om veroudering te vertragen en langer fit te blijven. Bij die benadering wordt gebruik gemaakt van hormonale optimalisatie via het dieet, training en advies in levensstijl en het gebruik van technologische apparaten. Ook premium kwaliteit supplementen worden meegenomen!