Mentale prestaties verbeteren

De Bulletproof Lifestyle staat bekend om de verbeteringen die het teweeg brengt op het gebied van de mentale prestaties. De Bulletproof Lifestyle richt zich onder ander op wat je wanneer eet, een goede nachtrust en het gebruik van de juiste supplementen. 

Ontbijt met Bulletproof koffie

Het Bulletproof Dieet raadt ook aan om regelmatig  te vasten. Vasten heeft grote voordelen voor de mentale helderheid. Ontbijten met Bulletproof Coffee is een makkelijke vorm van vasten omdat er geen eiwitten en koolhydraten worden ingenomen. Toch heb je dankzij de vetten een verzadigd gevoel en houd je het makkelijk tot de middag vol om niet te eten. Het Bulletproof Coffee recept bestaat uit “upgraded koffie”, boter van grasgevoerde koeien en XCT- of Brain Octane olie. Deze ingrediënten worden gemixt in een blender waarna een heerlijke koffie ontstaat.

Door de Bulletproof Coffee krijg je een enorme mentale helderheid zonder de gebruikelijke honger die gebruikelijk gepaard gaat met vasten. Mocht je aan het Bulletproof vasten gewend zijn geraakt, dan kun je ook andere vast variaties proberen waaronder periodiek helemaal niet eten. Vasten zonder te eten zal op de lange termijn nog meer mentale energie geven.

Bulletproof Coffee kan het beste ’s ochtends op lege maag gedronken worden. Later in de middag en ’s avonds raden we het gebruik van Bulletproof Coffee af omdat het de slaap kan verstoren – waardoor je de volgende dag mentaal minder zal presteren. Slaap is de basis voor een goede prestatie overdag. Je kunt alles doen met voeding en sport, maar als je herstel ‘s nachts niet op orde is gaat het niet werken. 

Vermijd giftige stoffen

Het voordeel van de hoogwaardige upgraded koffie bonen is dat ze een langdurige stabiele mentale energie afgeven. Upgraded koffie heeft een veel kleinere hoeveelheid gifstoffen en schimmels dan gangbare koffie. Gangbare koffie stimuleert daarom in veel mindere mate de mentale helderheid. Daarnaast geeft gangbare koffie vaak een crash en een opgejaagd gevoel, terwijl de upgraded koffie bonen dit niet doen. Uiteraard zijn er ook andere merken koffie die voldoen aan deze kwaliteitscriteria. Criteria waaraan goede koffie moet voldoen zijn: biologisch, single estate en de juiste fermentatie. Upgraded koffie is de enige koffie die structureel op een grote hoeveelheid giftige stoffen wordt getest.

Als laatste bevat het Bulletproof koffie recept de eerder genoemde grasboter en XCT of Brain Octane olie. Deze vetten onderdrukken niet alleen het hongergevoel maar geven ook de onmisbare voedingsstoffen voor onze hersenen. De gezonde vetten zorgen daardoor op meerdere manieren voor betere mentale prestaties.

Zoals het voorbeeld van de koffie laat zien, probeert het Bulletproof dieet zoveel mogelijk gifstoffen te voorkomen, omdat gifstoffen de mentale prestaties kunnen verminderen. Het Bulletproof dieet adviseert bijvoorbeeld om gluten zoveel mogelijk te vermijden. Andere producten die vermeden moeten worden zijn bijvoorbeeld granen, zuivelproducten zoals yoghurt en gepasteuriseerde melk, suikers, frisdrank, kunstmatige smaaktoevoegingen en onjuiste conserveringsmiddelen. Wanneer je deze vermijdt zal je merken dat je mentale prestaties vooruit gaan. Er zijn mensen die zuivelproducten wel goed kunnen verdragen. Die kunnen rauwe melk of yoghurt eten. Kaas wordt echter afgeraden vanwege de grote kans op schimmels.

Supplementen voor geheugen en focus

Met de juiste supplementen kan je je mentale prestaties sterk verbeteren. Dit worden ook wel nootropics genoemd. Dat kan bijvoorbeeld met de supplementen CILTEP, Dopamine Brain Food en Smart Cafeïne. Deze bestaan uit natuurlijke stoffen en verhogen alle drie de concentratie en focus. Maar denk ook aan supplementen voor het geheugen zoals magnesium, zink en choline. Een laatste voorbeeld is Bulletproof Unfair Advantage – dit product verhoogt je energie en geeft mentale helderheid. 

De supplementen zijn een aanrader voor iedere student, medewerker en ondernemer die mentaal moet presteren. Het specifieke voordeel van supplementen is dat ze direct na inname de mentale prestaties verhogen. De supplementen zijn dus de snelste manier om resultaat te krijgen. Voor het beste lange termijn resultaat raden we niet alleen supplementen ook andere aspecten van de Bulletproof Lifestyle aan, zoals het dieet.

Wil je meer weten? Lees dan onze artikelenreeks over het verbeteren van de concentratie, het geheugen en de creativiteit