Ben ik normaal?

Ben ik normaal?

Ik ben de uitdaging aangegaan om 2 weken een Bulletproof dieet te volgen. Dit is mijn verslag van wat ik heb gegeten en hoe ik me voelde op dag 3.

7.40 uur Ontbijt

Mijn Bulletproof coffee maak ik vandaag van:

 • 1 eetlepel Bulletproof Brain Octane oil
 • 1 eetlepel met kop grasboter
 • kop filterkoffie van Bulletproof koffie gemaakt met de Aeropress
 • 1 theelepel xylitol

Om langer een verzadigd gevoel te houden verhoog ik wederom de hoeveelheid boter. Ik voeg xylitol toe in plaats van stevia. Dat is voor mij een vooruitgang alhoewel ik nog steeds mijn gewone suiker veel lekkerder vind. 

7.45 uur Voorbereiding avondeten

We eten vanavond een Bulletproof stoofpot. Ik maak expres het recept voor 4 personen zodat ik 1 maaltijd extra kook voor later. Dit is het recept voor 4 personen:

 • 300 gram runderrib
 • 2 eetlepel ghee
 • blokje verse gember in dunnen reepjes
 • eetlepel gemalen kurkuma
 • 3 kop bouillon
 • blik kokosmelk
 • 2 ons wortelen in stukjes
 • 1 kleine zoete aardappel in stukje
 • 2 courgettes in stukjes
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 eetlepels coconut aminos
 • zout

Ik braad eerst het vlees aan met de ghee, dan gember en de kurkuma erbij. Ik stop alles in de crockpot en voeg de kokosmelk, bouillon, aardappel en wortel er aan toe. Ik zet de crockpot aan op stand 1. De crockpot is een investering die ik iedereen aanraad. Het ideale apparaat voor heerlijk eten.

Vanavond zal ik de courgette, olijfolie en coconut aminos er aan toevoegen. 

Er zit een Bulletproof eiwitreep in mijn tas om mee te nemen naar kantoor.


11.00 uur Trek

Vraag me af of ik normaal ben. Zoveel boter en toch weer eerder een grote behoefte aan eten. Misschien moet mijn lijf gewoon erg wennen aan het nieuwe voedingsschema? Ik eet de Bulletproof eiwitreep.
 

12.15 uur Lunch

Ik lunch thuis.
Eduard heeft een Bulletproof Taco salad gemaakt. Dit is het recept voor 2 personen:

 • 150 gram lamsgehakt gebakken in 2 eetlepel ghee. Op smaak gebracht met een scheutje limoensap, 2 theelepels cayennepoeder, 1 theelepel oregano en zout.
 • kwart geraspte rode kool
 • 5 kleine geraspte wortelen
 • een halve komkommer in plakjes
 • hand gemengde sla
 • een romige avocado dressing. In de blender deed ik:
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels brain octane oil
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve komkommer
  • handje verse koreander
  • 1 bosui
  • zout

Lekker!


17.00 uur Knor 

Mijn maag rommelt alweer.

17.30 uur Rest in crockpot

Ben thuis. De crockpot ruikt heerlijk. Ik voeg de courgette, olijfolie en coconut aminos er aan toe. 


18.30 uur Aan tafel

bulletproof stew
 

De Bulletproof stoofpot smaakt top!

20.30 uur Tennisles

Ik krijg samen met Frouke les van Tim. Ik krijg na 45 min zo'n kramp in mijn voet dat ik moet stoppen. Ik heb vaker last van kramp dus denk denk niet dat het met mijn nieuwe eetpatroon te maken heeft. Na de les neem ik in plaats van een biertje een glas verse jus.
 

22.00 uur Shake

Ik maak een shake van:

 • Water
 • Natural Stack Protein Cacao
 • beetje xylitol
   

Conclusie voor de derde dag van mijn Bulletproof dieet

Ik denk dat mijn lijf erg moet wennen aan een bestaan zonder koolhydraten. Ben de afgelopen dagen veel te laat naar bed gegaan en kan niet goed inschatten of mijn moeheid komt van het gebrek aan slaap of aan de omschakeling naar een ander voedingspatroon.

Ik voel me:

 • nog regelmatig hongerig
 • niet energieker
 • niet scherper

Reacties

 1. Anouk Anouk

  Beste Mirelle,

  Hartelijk dank voor je reactie. Ik denk dat het de abrupte overgang was waardoor ik extra honger had. Dat gevoel is nu wel weg en kan ik makkelijk tot 14 uur zonder hongergevoel. Je hebt gelijk dat de tomaten in de eerste weken niet voorkomen in de officiele aanpak. Ik doe het echter niet om voedsel intoleratie/allergieën te testen. Het gaat mij er meer om hoe ik reageer op een high fat low carb dieet in combatie met Bulletproof intermittent fasting en Bulletproof protein fasting. Ik weet niet of ik ooit aan de smaak van de Bulletproof koffie ga wennen! Ik heb geen darmproblemen door de vetten.

 2. mireille Yilmaz mireille Yilmaz

  Ik ben nu ook twee weken bezig maar heb echt geen moment last van honger. Als je maar veel groente en goede vetten eet. Ik lees dat je ook tussen door eet en dat is volgens mij niet de bedoeling. En ik zie ook producten als tomaat die je ook beter kunt vermijden. Ik voel me er wel goed bij. Merk wel dat m'n darmen nog moeten wennen aan de vetten!! :-)) Heb wel wat moeite met de koffie want dat dronk ik NOOIT!! Hopelijk gaat de smaak snel wennen!!

 3. Anouk Anouk

  Hi Thibault,
  Ik hoop dat ik binnenkort het stadium wat jij beschrijft bereik. Ik zit echt laag in mijn energie en ben af en toe licht in mijn hoofd!

 4. Thibault Thibault

  Abel James gaf eens goed aan dat echte honger gevoeld wordt in je hoofd en lichaam, in plaats van alleen in je maag. Ik merk dat mijn maag ook wel eens rommelt sinds ik nu een maand 'ontbijt' met de BP koffie. Maar als ik dan de rest van mijn lichaam naga, heb ik helemaal nergens last van en heb ik een prima energielevel, waardoor ik de indruk heb dat m'n maag gewoon nog gewend is aan een echt vast ontbijt welke nu niet meer langskomt.

  Overigens heb ik ruim een jaar geleden ook mijn lunch koolhydraatarm en vetrijk gemaakt, naast het ontbijt en avondeten. Na een week merkte ik dat mijn hongergevoel zich verschoof van 11 uu (zoals gewoonlijk) tot fiks later, zodanig dat ik soms zelfs vergat om te lunchen. Kan dus goed dat je lichaam zich echt nog even moet aanpassen, zeker omdat je een redelijk grote omslag hebt gemaakt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
END INSERT BLOG LEADMAGNET
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »